Pagina's

maandag 26 november 2012

Sinterklaas

Deze keer een hele makkelijke nail art.
Ik heb wat sinterklaas plaatjes gezocht en uitgeprint.
Vervolgens heb ik de plaatjes uitgeknipt en in een bakje gelegd met 70% alcohol erin. Daarna heb ik ze op m'n nagels gedrukt zodat de inkt afgeeft.
Het moet wel goed geseald worden dus ik ben er met twee lagen topcoat overheen gegaan.


zaterdag 24 november 2012

Sinterklaas op het dak

Helaas is er erg weinig voor nailart te vinden op sinterklaasgebied, helemaal als je slecht bent in freehand. Gelukkig is er een plate van Dashica met sint en piet!

Ik heb eerst m'n nagels gelakt met Rimmel Metal Rush - Royal Blue.
Met plate HD-07 (van Bunny Nails) en Fab Ur Nails gele stempellak heb ik de maan gestempeld.

De pieten op m'n pink en wijsvinger komen van SDP-93, ik heb ze iets hoger gestempeld en het dak doorgetrokken naar beneden en ingekleurd met een zwarte striper. De Sint komt ook van SdP-93 en daaronder heb ik crackle nagellak gedaan, net als bij het paard; die komt van Mash-42.


donderdag 22 november 2012

Herfstbladeren

Na m'n herfstbomen vond ik het wel weer eens tijd worden voor een herfstmani.
Deze begon wat lastig; ik had al m'n herfstplates uitgezocht en had een eekhoorn, paddenstoelen, eikels, dennenappels enz. Ik was bang dat dit al snel een rommel zou worden als ik dat allemaal zou combineren.
Om het wat rustiger te houden besloot ik om alleen blaadjes te stempelen.

Ik heb eerst twee laagjes gelakt met Catrice - Khaki Perry. De bladeren komen van BM04, RA-115, RA-118, RA-121. Op de plate heb ik wat druppels oranje, geel en rood gedaan; vervolgens heb ik een paar keer heen en weer geschraapt zodat het zich mengde.
Met een dotting tool heb ik nog wat stippels gezet.


dinsdag 20 november 2012

Big SdP-B

Ik had al eerder 'Gold save the queen' van Rimmel Metal Rush gebruikt. Nu heb ik de blauwachtige van deze serie. Ook dit vind ik een erg mooie duochrome, hij heet 'Royal Blue'.

Ik heb gestempeld met Big SdP-B en een donkerblauwe kleur van Konad.


zondag 18 november 2012

Miss Sporty Metal Flip en MJ 8

De laatste tijd ben ik erg into de duochromes. Online las ik over de Metal Flip lakjes van Miss Sporty, in een aantal online shops zag ik 'm nog niet staan dus ik ging ervan uit dat deze nog niet in Nederland te koop waren. Totdat ik gisteren in de Etos liep en twee van de drie lakjes zag :-)
Omdat ik de sunday challenge van  A.I.S. nog niet gedaan had besloot ik dat met een metal flip lakje te doen.
De challenge was 'some aspect of matte' toen ik klaar was met m'n mani realiseerde ik dat m'n hele mani mat was. Gelukkig zijn de challenges niet zo streng.

Ik heb eerst twee lagen gelakt met Miss Sporty Metal Flip nr. 40 'Fiery Blaze' en ik ben in love, wat een gave kleur zeg!
Ik ben er met een matte topcoat van Essence overheen gegaan en gelukkig is het duochrome effect nog te zien. Vervolgens heb ik gestempeld met plate MJ 8 die je kunt bestellen via My online shop en Essence matzwarte stempellak.


zondag 11 november 2012

CH32 en Denis

De challenge deze zondag in Adventures in stamping was dat je vriend de basiskleur, stempelkleur en plate moest kiezen en misschien kreeg je hem nog wel zo gek om te laten stempelen.
M'n vriend was niet al te enthousiast, maar toen ik 'm zei dat ik het anders wel aan m'n vader of broertje zou vragen, wilde hij toch wel.

Om het hem wat makkelijker te maken heb ik hem m'n map met swatches gegeven. Ik heb lang nog niet al m'n plates geswatcht maar het waren er genoeg om uit te kiezen.
Uiteindelijk koos hij CH32, ik was er niet al te blij mee want die had ik nog niet zo lang geleden gebruikt. Nog minder blij was ik met de kleuren want hij wilde dat ik geel en zwart ging gebruiken en vooral dat geel is nou niet echt favoriet bij mij.
In het stempelen had hij niet zo'n zin en daar was ik al bang voor.

Toen ik met m'n mani wilde beginnen vroeg ik 'm nog heel lief of hij ook niet één nagel misschien wilde doen. En dat wilde hij, yesss :-)
En nu begint het leuke gedeelte. Hij hoefde geen uitleg zei hij.
Na een kloddertje op de plate gedaan te hebben ging hij er met de schraper overheen, het ging niet al te goed, dus nog maar een keer schrapen, hij dacht dat je beter de schraper bijna recht moet houden. Nadat hij erachter kwam dat de achterkant van de stempel niet werkte :-/ gebruikte hij de goede kant. Alleen zat er bijna niks op de stempel, ik zei dat hij te lang gewacht had. De volgende poging ging al veel beter en het beestje kwam zelfs goed op m'n nagel terecht!!
Het leek hem wel leuk om een klein beestje bij de mond te doen als spreekballonnetje. Na een paar keer schrapen en een half lege afbeelding raakte hij lichtelijk gefrustreerd, hij stempelde het toch waardoor er alleen maar een streepje te zien was. Ik heb hem toen maar even laten zien hoe snel je het moet doen. Hij kreeg het beestje zelfs over het mislukte streepje :-)

Na wat staren naar de plate zei hij dat hij zich afvroeg wat we (inderdaad....we) nog meer konden verzinnen.  Hij wist niks leuks en deed toen nog maar een beestje (jaja, nog een nagel)   :-)
De middelste nagels heeft Denis dus gedaan en ik vind echt dat hij de skills heeft!!


maandag 5 november 2012

Herfst

Jeeejjj, vandaag had ik de Holiday plates die ontworpen zijn door Bunny Nails binnen. Natuurlijk net na Halloween :-( maar er staan gelukkig nog leuke andere designs op. Ik had ze via Ebay besteld maar je kunt ze ook via Bunny Nails zelf bestellen. Ik heb spijt dat ik dat niet heb gedaan want ze heeft geen verzendkosten en nog een gave gratis plate http://bunnynails.ecrater.com/p/16279492/hd-holiday-plates-01-05

Ik had nog m'n ongeprobeerde lakje van Rimmel Metal Rush 'Gold save the queen'. Een hele mooie koper/goud/bruine kleur, ik vond het zo herfstachtig dat ik de boom van de holiday plates wilde gebruiken op plate HD01.

Ik heb ze eerst met zwart gestempeld. Daarna heb ik met een sponsje en acrylverf blaadjes gesponsd. Daarna heb ik de boom weer gestempeld zodat het effect beter werd. Met een zwarte striper heb ik nog wat effecten toegevoegd.
Toen ik net klaar was, was ik er niet zo blij mee. Na de clean-up werd het al wat beter; ik denk dat ik een beetje moet wennen aan de donkere kleuren; ik ben namelijk geen fan van de herfst en winter :-) Maar ik begin ze gelukkig steeds leuker te vinden!



zondag 4 november 2012

Big SdP B over glitter

De challenge deze zondag in Adventures in stamping is dat je moet stempelen over glitter.
Ik heb glitters gekozen uit de Million Styles collectie van Catrice, ze zijn niet 'superglitterig', maar dat heeft wel het voordeel dat ik ze er weer makkelijk af kan halen :-)

Ik had best wel een gave base in gedachte. Ik heb eerst m'n nagels donkerpaars gelakt met Miss Sporty nr.313. Vervolgens heb ik twee lagen gelakt met Catrice Million Styles C05 'Return of space cowboys'  en daarna de tips met Catrice Million Styles C07 'Holo qué tal?!'. Hierdoor zaten er onderaan blauwe glitter en boven roze glitter.
In tegenovergestelde kleuren heb ik eroverheen gestempeld met plate Big SdP-B.
Ik kan het maar niet laten om full nail designs te gebruiken, helaas is hierdoor het effect veel minder goed te zien.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...