Pagina's

zaterdag 28 september 2013

Roest

De challenge deze zondag in A.I.S. is 'un-girly'.
Al snel kwam ik op het idee om kettingen te stempelen en het leek me leuk om dit op een roestige ondergrond te doen.
Voor de base heb ik eerst gelakt met een donkere kleur van Miss Sporty en vervolgens heb ik er allemaal kleuren om en om op gesponst.
Omdat ik te lui ben om al de namen van de lakken op te schrijven heb ik een foto gemaakt:


Ik wilde de kettingen zilver stempelen maar m'n Konad was te licht en m'n Kleancolor pakte niet goed. Ik heb toen een meer gouden kleur gekozen: China Glaze - Hi-Tek en plate MJ8. Achteraf heb ik het nog mat gemaakt met Miss Sporty.


woensdag 25 september 2013

MoYou Princess Collection-13

Van de week kreeg ik MoYou plate Princess Collection - 13 binnen. Eigenlijk had ik 'm besteld voor de sierlijke afbeeldingen maar toen ik de rits zag vond ik die wel erg leuk. Volgens mij heb ik meer plates met een rits maar het mooie aan deze is dat het niet alleen de rits is maar ook zijkanten heeft, dat maakt het een stuk makkelijker.

Ik heb eerst gelakt met Essie - Bond with whomever. Vervolgens heb ik de vierkantjes erop gestempeld met Sally Hansen - Solid Love en plate Princess Collection -13. Daarna heb ik met dezelfde plate de rits erop gestempeld met Kleancolor Black.


zaterdag 21 september 2013

Regen

De afgelopen dagen was het zo'n saai regenweer dat ik m'n nagels wel in dezelfde stijl moest doen.

Ik wilde dat de mensen met de paraplu in de regen liepen maar ik kwam erachter dat ik geen plate heb met druppels en ik heb aardig wat plates! Toen kwam ik op het geweldige idee om m'n nagellak met feather effect te gebruiken. Als ik er dan een beetje overheen zou sponzen kwamen ze er helemaal goed uit. Maar helaas!! De nagellak lag wat minder op de nagels dan ik hoopte dus er kwam helemaal geen effect. Ik was te lui om het eraf te halen dus je ziet nog wat oranje stukjes van de feather lak van Invogue.
De grijze kleuren die ik heb gebruikt en waarmee ik ook heb gesponsd zijn Essence - Got a secret en Catrice - London's weather forecast.

De kleine open parapluutjes zijn van een Essence plate en al de anderen van Nailways - Weather Forecast uit de Snowwhite collectie.


zondag 15 september 2013

Nieuwe lakjes

Ik heb een hoop nieuwe lakjes staan. Voordat de lak bij z'n andere vriendjes mag staan wil ik 'm eerst uitgeprobeerd hebben.

Van de week kreeg ik van m'n leerling Mabel twee Pure Ice lakjes uit Amerika. Vorig schooljaar vroeg ze of ik die lakjes had en ondanks mijn ongeveer 600 lakken had ik nog geen Pure Ice, helaas. Ze ging in de vakantie naar Amerika op vakantie en kwam terug met twee ontzettend gave kleuren. Als ik er stond had ik waarschijnlijk dezelfde kleuren gekocht. Wat bof ik toch weer!

Last Chance is een mooie dieppaarse kleur die in twee laagjes dekt. Bedtime is een sheer lakje dat over Last Chance prachtig te zien is.
De Etos heeft ook een nieuw merk: Invogue. Ik kocht onder andere Guilty Pleasure, ook dit is een sheer lakje en deze heb ik ook op Last Chance gelakt.
Ik heb ze om en om gelakt. Dus eerst als basis Last Chance van Pure Ice en daarover op m'n wijs- en ringvinger  Bedtime; en op m'n middelvinger en pink Guilty Pleasure.

Ook het stempelen heb ik om en om gedaan. Ik heb gestempeld met plate  XXL Big SdP 1. Op m'n wijs- en ringvinger met Color Club - Cold Metal; en op m'n middelvinger en pink Color Club - Hot like lava.






zaterdag 14 september 2013

Purple Haze

De challenge deze week in A.I.S. is 'geïnspireerd op je favoriete liedje'.
M'n favoriete nummer is Voodoo Child van Jimi Hendrix maar ik kon niks leuks voor m'n nagels vinden dus is het Purple Haze geworden; een nummer die ik ook super vind.

Ik heb eerst m'n nagels zwart gelakt met Kleancolor black.
Ik wilde graag een keer de watercolor techniek uitproberen. Ik heb een paar stippen gezet met Gosh - Wild Lilac en er met een kwastje en aceton wat op zitten drukken. In deze tutorial van Mo Diddie zie je het beter.

Vervolgens heb ik vlammen gestempeld met plate CH-52 en verschillende kleuren roze/paars: Essence - Pink & Proud; Essie - Bond with whomever en Konad - paars.
Ik vind ze niet heel super en het is meer Purple Smoke dan Purple Haze geworden ;-)


zondag 8 september 2013

Casuelle, color changing nailpolish

Het merk Casuelle dat o.a. bij Intertoys en Marskramer te koop is heeft best leuke lakjes. Zo vond ik laatst vier color changing lakjes (ook wel mood polish genoemd). Twee ervan werken erg goed.
Vandaag heb ik de wit-roze op 'Feel like daydream dancing'. Omdat de lak vrij licht is heb ik er eerst een lila lakje onder gedaan namelijk Essie - Bond with whomever. Vervolgens twee lagen van Casuelle.

Ik heb erover gestempeld met plate XL-C en China Glaze - Make an entrance.
Als de temperatuur van je nagels verandert, verandert de kleur ook. Als je lange nagels hebt is dit beter zichtbaar omdat je tips kouder zijn want er zit geen huid onder.

Voordat ik de foto's ging maken probeerde ik m'n nagels warm te krijgen maar er gebeurde maar niets. Totdat ik doorhad dat het verschil kwam als ik ze koud maakte, duh!

Op de foto zijn m'n nagels nog wat nat maar het kleurverschil is goed te zien!


zaterdag 7 september 2013

Bloemen

Met de bloemen van plate SdP-73 heb ik stamping decals gemaakt.
De base is Essie - Bond with whomever.


zondag 1 september 2013

Plate A02 en stamping decals

Laatst was ik op de Bazaar in Beverwijk en daar is een Chinees winkeltje die onder andere nageltroepjes verkoopt. Ik vond daar twee XL plates (A01 en A02) met dupes van Konad en A-plates. De meeste afbeeldingen waren wat minder gedetailleerd maar ze waren wel vrij groot. Omdat ze 6 euro per stuk kostten durfde ik de gok wel te wagen. De meeste afbeeldingen blijken achteraf erg goed te stempelen!
Er was een afbeelding die op plate A02 stond en die ik herkende van een Konad plate waar ik een stamping decal van moést maken.

Bij de Hema heb ik laatst een bakmat van siliconen gekocht. Hier heb ik eerst met doorzichtige nagellak op gelakt. Toen dit droog was heb ik de afbeelding erop gestempeld, ingekleurd met acrylverf en er weer overheen gelakt met topcoat.
Toen alles droog was heb ik ze eraf gehaald. Ik heb eerst een topcoat op m'n nagel gelakt, toen deze wat droger begon te worden heb ik de 'decal' erop gedrukt en ben ik er met een topcoat overheen gegaan. De randjes die uitstaken heb ik afgeknipt en verwijderd met remover.
Misschien maak ik binnenkort hier wel een tutorial van.
Aan het eind ben ik er met nog één laagje topcoat van Poshé overheen gegaan omdat deze alles net wat mooier afwerkt.
Ik ben dol op kleur en ik vind ze best gaaf geworden :-)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...