Pagina's

zaterdag 13 juni 2015

TAG I love nailpolish

M'n blog heeft een paar dagen stilgestaan. Afgelopen maandag is er ingebroken in m'n huis.
Er was al twee keer eerder bij me ingebroken en daardoor ben ik er onbewust vaak mee bezig als ik thuiskom. Dit keer zag ik dat de luxaflex dicht was en er stond me bij dat die 's ochtends open waren. Toen ik binnenkwam trof ik de puinhoop aan.
Van de keuken, de badkamer tot de zolder; elke kamer hebben ze gehad. Gelukkig is er weinig van emotionele waarde weg. Spelcomputers, laptop, camera, geld, autosleutels. Het is allemaal te vervangen maar het gedoe eromheen is erg vervelend.
De vloer van m'n slaapkamer lag vol met sieraden maar gelukkig hebben ze het nagelgedeelte grotendeels met rust gelaten.
Nagelfoto's die ik nog niet gepost had, had ik gelukkig al van m'n camera gehaald en ik heb snel een nieuwe camera gekocht voor m'n komende nail arts.


Dan eindelijk over naar de TAG. Van Cindy van Brilliantnails kreeg ik de TAG. Erg leuk want met haar en nog een paar meiden doe ik sinds kort mee met de COTM (Challenge Of The Month). Elke maand posten we een challenge met hetzelfde thema. Begin juli komt de eerste van deze reeks online.1. Favoriete basecoat?
Een die snel droogt :-)  Ik heb een tijd lang die van P2 gebruikt maar die is helaas op. Ik gebruik nu Essence Hardening Nail Base en die bevalt me ook wel goed.

2. Favoriete topcoat?
Poshé. Als ik aan m'n laatste potje begin, bestel ik meteen zes nieuwe van Ebay. De droogtijd is erg snel, hij smeert niet uit en ik vind de glas erg mooi.

3. Top 3 favoriete nagellakmerken?
Lastig, ik ben meer van de kleur dan van het merk. Maar als ik kijk naar welke lakken ik het meest gebruik, zijn het toch vaak budget merken.
1. Essence, fijn kwastje, droogt snel en veel lakken dekken snel.
2. Sinful Colors, deze heeft een paar basis kleuren die ik vaak gebruik.
3. Only You, dit merk is van Ici Paris XL. Ik heb hier eigenlijk nog geen lakje van gevonden die me tegen is gevallen. Ook deze hebben een goede dekking, lakken fijn en drogen redelijk snel.

4. Hoe vaak lak je je nagels? 
Ik denk vier a vijf keer per week. Zaterdag doe ik er wel eens drie achter elkaar omdat ik leuke ideeën in m'n hoofd heb of omdat ik reviews wil maken. Maar dan doe ik alleen m'n rechterhand (ik ben links), maak foto's, bekijk of ze goed zijn en begin dan aan het volgende idee.

5. Favoriete neutrale nagellak?
Geen. Ik hou van kleur dus ik draag eigenlijk nooit neutrale nagellak. Natuurlijk heb ik wel nude lakjes en van Catrice heb ik de meeste, maar ik kan me niet herinneren wanneer ik ze voor het laatst gebruikt heb (als ik ze al gebruikt heb, haha).

6. Roze of rode nagellak?
Roze! Ik ben dol op roze (en paars) en heb er dan ook heel veel. Rood vind ik wel weer heel erg mooi in combinatie met zwart.

7. Glitter of matte nagellak?
Mat. Ik haat glitter en dat komt vooral omdat het zo lastig te verwijderen is. Ondanks een peel off base coat of de aluminiumfolie techniek vind ik het teveel moeite. Ik gebruik m'n matte topcoat niet heel vaak maar het kan de nail art echt heel gaaf maken. Ook als je een duo- of multi-chrome base hebt kan dit met een matte topcoat er heel apart uit gaan zien!

8. Jouw go-to nagellak op dit moment?
Dat is een heel saai antwoord. De wit en zwart van Sinful Colors. Vorig jaar had ik waarschijnlijk iets anders gezegd maar ik vind het leuk om met verschillende effecten te werken. De witte base gebruik ik bijvoorbeeld als ik neon kleuren gebruik, als ik er met acrylverf overheen ga of als ik stamping decals heb gemaakt. De zwarte base gebruik ik vaak als ik met de leadlight techniek ga werken. Ik stempel dan in wit en kleur dit in met acrylverf, alcohol inkt of nagellak. Doordat de base zwart is, zie je het minder als je buiten de lijntjes inkleurt.

9. Wat heb je nu op je nagels?
Oranje-paarse bloemetjes over een zwarte base. Ik heb Born Pretty plate BP-46 gebruikt want die moest ik nog reviewen. Ik hoopte dat de oranje-paarse kleur iets feller zou zijn om een meer retro effect te krijgen. Ze zijn niet slecht maar had op iets meer gehoopt. De blogpost volgt binnenkort.

10. Wanneer je een eigen nagellaklijn zou hebben, hoe zou je die dan noemen?
 In ieder geval niet Malinka, want die bestaat al. Volgens mij is het een Italiaans merk. Je ziet trouwens al wat tipwear op m'n mani maar ze zitten er al een paar dagen op :-)
Dan zou het Pink worden. Sinds ik klein ben is m'n bijnaam Pinky, ik denk omdat m'n moeder me vaak uit Pinkeltje voorlas en dan noemde ze me Malinkepinkel of Malinkepinky. Dat Pink is erin gebleven en m'n familie noemt me altijd Pink, nooit meer bij m'n voornaam. M'n instagram naam is ook @malinkepink. En het lijkt me ook wel erg leuk als een blauw of zwart lakje de naam Pink heeft.


Ik geef de TAG door aan Julia van Creativenails4fun, ook een deelneemster van de COTM, dus ik ben erg benieuwd!


4 opmerkingen:

 1. AWW heel erg bedankt dat je me getagt hebt :) Ik ga hem zeker op mijn blog delen!
  Xx julia

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Lieve Malinka,
   Ik heb de tag bij deze op mijn blog geplaatst en daarbij ook jouw site genoemd :)
   Je kunt hem bekijken op www.creativenails4fun.blogspot.com

   Verwijderen
 2. Leuk joh om m te lezen maar gut dat er is ingebroken! Gelukkig heb je al weer een camera.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...